Унгарецът Фабиан Марожан се класира за четвъртфиналите на Sofia Open. Дебютантът в

...
Унгарецът Фабиан Марожан се класира за четвъртфиналите на Sofia Open. Дебютантът в
Коментари Харесай

Марожан на 1/4-финал на Sofia Open

Унгарецът Фабиан Марожан се класира за четвъртфиналите на Sofia Open. Дебютантът в българската столица отстрани във втория кръг първенеца в първото издание на шампионата през 2016 година Роберто Баутиста Агут с 6:3, 3:6, 7:6(4) след 2:18 часа игра. 

24-годишният маджарин, 62-и в класацията на АТР,  започна по-силно. Той осъществя брейк в шестия гейм, в следствие пропусна два сетбола при сервис на противника при 5:2, само че незабавно по-късно затвори първата част при личното си подаване.

Въпреки че през вчерашния ден игра 3:16 минути във втория най-дълъг мач в историята на шампионата, 35-годишният Баутиста Агут сподели силата на опита и стигна до равнене. Той се възползва от някои неточности на противника и с единствен пробив за 4:2 взе преимущество във втория сет, което не изпусна до края.

Баутиста Агут, 60-и в света сега, на два пъти излизаше с пробив напред в решаващия трети сет, само че унгарецът го връщаше, а при 5:4 Марожан поведе с 40:0 при подаване на противника, само че пропиля и трите следващи мачбола.

Последва тайбрек, в който унгарецът поведе с 5:0 точки и това се оказа решаващо за второто му класиране на четвъртфинал в Тура на ATP след дебютното в конкуренцията от сериите " Мастърс " в Шанхай през предишния месец.

Марожан прави пробив в мъжкия тенис хайлайф през този сезон, в който през юни влезе за първи път в топ 100, откакто през май надви над тогавашния номер 1 в света Карлос Алкарас (Испания) на Мастърса в Рим.

За място на полуфиналите в София той ще играе в четвъртък срещу поставения под номер 3 и 28-и в международната класация сега Ян-Ленард Щруф (Германия), който отстрани квалификанта Били Харис (Великобритания) със 7:6(5), 6:
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР